Лабораторні рефрактометри ABBE KRUSS серії AR призначені для вимірювання індексу заломлення nD і для безпосереднього вимірювання відсоткового вмісту сухих речовин у розчинах за цукровою шкалою (%Brix, сахариметр). За допомогою існуючих методик рефрактометри можна застосовувати:
– у харчовій промисловості для вимірювання вмісту цукру та сухих речовин з цукрози у напоях, плодах, ягодах, вмісту алкоголю та екстракту у винах, горілці, пиві, лікерах, згущеному молоці, для визначення сухого знежиреного молочного залишку (СОМО), білка в молоці та молочних продукти, для контролю якості рослинної олії і т.д.
– в медицині визначення білка в сироватці крові, спинномозкової рідини, контролю концентрації ліків, вимірювання щільності сечі тощо.
– у хімічній промисловості для контролю концентрації різних продуктів хімії та нафтохімії
Рефрактометри слід експлуатувати у приміщеннях при температурі від 18 до 20°С та відносній вологості не більше 80%.
Технічні характеристики:
- Діапазон% Brix: 0-95
- Коефіцієнт заломлення nD: 1.30-1.72
- Роздільна здатність% Brix: 0.25
- Роздільна здатність% nD: 0.0005
- Точність: ±0.2
- Точність темпу. контролю: ±0.2 °C
- Дозвіл темп. контролю: 0.1 °C
- Діапазон темп. контролю: 8–35 °C
- Потужність нагрівання: 30 W
- Місткість охолодження при 20 ° C: 20 W
- Тиск насоса: 2000 Pa
- Потужність насоса: 20 l/h
- Об’єм заповнення: 100 ml