Прилад Журавльова для визначення пористості хліба

Прилад Журавльова для визначення пористості хліба

Прилади для визначення пористості хліба УОП-01, КП-101, МОД-2, Кварц-24 (типу Журавльова) призначені для виділення з хлібобулочного виробу зразка певного обсягу, за результатами зважування якого розрахунковим шляхом визначається пористість хліба. Конструкція і принцип роботи пристроїв КП-101, УОП-01 МОД-2 і КВАРЦ-24 ідентичні. Вони забезпечені калібрувальним циліндром, виштовхувачем, склянкою і ножем. Відповідно до методики з середини хлібного вироби вирізають шматок шириною не менше 6,0 см. У місці найбільш типової пористості (на відстані не менше 1 см від кірки) роблять вирізку м'якушки калібрувальним циліндром, вводячи його в шматок поступально-обертальним рухом. Калібрувальний циліндр з розташованою всередині м'якушкою суміщають з обрізною склянкою. За допомогою виштовхувача переміщують м'якуш з калібрувального циліндра в обрізний склянку. М'якуш повинен при цьому виходити з склянки не менш ніж на 1 см. М'якуш, який виступає з торців обрізного склянки, відрізають ножем, а отриманий циліндр м'якушки виштовхують з обрізного склянки. Прилади виготовляють так, щоб циліндричний обсяг вирізки м'якушки дорівнював 27 куб. см. При аналізі пшеничного хліба роблять 3 вирізки, а житнього - 4. У штучних виробах, де скибочки невеликі, вирізки роблять з двох скибочок або двох виробів. Вирізки зважують разом і обчислюють пористість (у%) за вказаною в методиці формулою.

Марка

КП-101

УОП-01

КВАРЦ-24

МОД-2

Внутрішній діаметр калібровочного циліндра, мм

30,1±0,1

30,5±0,1

30,1±0,1

30,1±0,1

Довжина обрізного стакана, мм

38,0±0,1

38,0±0,1

38,0±0,1

38,0±0,1

Об'єм зразка м'якуша, що формується пристроєм, см3

27,8 - 27,9

27,8 - 27,9

26,9 - 27,9

26,9 - 27,9

Габаритні розміри

Циліндра в збірці, мм

32х32х133

40х40х155

38х38х135

38х38х135

Ножа в збірці, мм

20х55х193

20х45х180

12х48х165

12х48х165

Вага приладу, г

350

400

350

350


Друк   E-mail