Сахариметр-поляриметр СУ-5 призначений для вимірювання концентрації сахарози в розчинах за кутом обертання площини поляризації.
Сахариметр СУ-5 застосовується для контролю технологічних процесів на підприємствах харчової, переробної, фармацевтичної, хімічної та інших галузей промисловості, а також для контролю якості харчових продуктів.
Технічні характеристики:
- діапазон вимірювання в міжнародних цукрових градусах при довжині хвилі λ = 589,3 nm, º S: від мінус 40 до плюс 130;
- ціна поділки відлікового пристрою – 0,05 ºS;
- поріг чутливості – 0,05 ºS;
- межа допустимої похибки – ±0,05 ºS;
- шкала сахариметрів приведена до температури – 20 ºС;
- живлення від мережі змінного струму: напруга – 220 В, частота – 50 Гц;
- габаритні розміри – 685х180х480 мм; вага 8 кг.