Лабораторне обладнання для підприємств молочної галузі

Лабораторне обладнання для підприємств молочної галузі

У світі молочної промисловості точність, надійність та безпека – це ключові аспекти, які визначають якість та конкурентоспроможність готової продукції. Наша компанія спеціалізується на постачанні високоякісних лабораторних приладів, посуду та аксесуарів для підтримки та контролю якості в молочній галузі.

В асортименті ТОВ “Міра” присутнє обладнання, розроблене з урахуванням потреб молочної та сироробної промисловостей, щоб забезпечити точність та ефективність у лабораторних аналізах. Таке устаткування дозволяє проводити широкий спектр лабораторних досліджень, включаючи визначення жирності, білка, лактози, температури, рівню рН та інших параметрів, що впливають на якість молочних продуктів.

Прилади для лабораторій молокозаводів та сироробних підприємств

Враховуючи багаторічний досвід співпраці з молокозаводами, виокремимо найбільш популярні категорії:

  • Аналізатори молока (молокоаналізатори) – прилади, призначені для вимірювання різних параметрів у молоці, таких як кислотність рн, точка замерзання, вміст білку, лактози, соматичних клітин, жиру тощо. Молочні аналізатори, як правило, є сертифікованими і поставляться з декларацією відповідності або протоколом калібрування;
  • Центрифуга для молока “Орбіта” – спеціальний пристрій, розроблений для центрифугування молочної продукції у бутирометрах. Існують дві модифікації даного приладу – центрифуга “Орбіта” без підігріву та з підігрівом.
  • Термометри лабораторні. Попри те, що значна кількість багатофункціональних приладів дають змогу зокрема вимірювати температуру молока, лабораторні портативні термометри досі є незамінними, адже з ними ми можемо оперативно визначати температуру сиру чи молока (на стадії виробництва молочної продукції чи в магазині, де реалізується вже готова продукція).
  • Гігрометри-термометри та реєстратори температури. Харчові продукти мають обмежений термін придатності. На жаль, це загальновідомий факт. В процесі виробництва, зберігання та постачання продукції на прилавки магазинів, важливо забезпечити необхідні умови оточуючого середовища для збереження якості продукту. Одним з таких допоміжних приладів є гігрометр-термометр (“2 в 1”) –  пристрій для моніторингу та контролю вологості та температури у приміщеннях. Рекомендуємо розмістити термометр-гігрометр у кожне виробниче приміщення, включно із лабораторією та складом готової продукції. Щодо реєстраторів температури – ті призначені, як правило, для використання під час перевезення продукції у рефрижераторах та холодильниках. Маленькі пристрої, без екрану, у вигляді “флешки” допоможуть контролювати температуру під час перевезення, адже запам’ятовують дані і передають їх згодом на ПК. За потреби, реєстратори температури, а також гігрометри-термометри можуть пройти повірку чи калібрування відповідно до вимог засобів вимірювальної техніки.

Лабораторний посуд для контролю якості молочно-сирної продукції

Лабораторний посуд, як і перераховані вище прилади, є невід’ємним атрибутом молочної лабораторії. Серед найбільш поширених:

  • Бутирометри лабораторні (жироміри). Жироміри лабораторні – це відносно недорогі та компактні пристрої, призначені для вимірювання вмісту жиру у молоці, вершках, пахті тощо. Навіть за наявності аналізатору, бутирометр є досить незамінним пристроєм, адже аналіз здійснюється миттєво, навіть у польових умовах чи в виробничому цеху.
  • Дозатори лабораторні – це спеціальні аксесуари, призначені для точного дозування рідин, відповідно до методики дослідження. Разом із лабораторними дозаторами, неабиякою популярністю користуються також змінні мірні піпетки для дозаторів.
  • Кухлі мірні для молока з нержавіючої сталі. Спеціальна посудина, що призначена для вимірювання певних об’ємів рідин. Завдяки матеріалу, кухлі з нержавійної сталі після використання можна автоклавувати та використовувати перед аналізом молока повторно. 
  • Флакони, пляшки та пробірки для зберігання та аналізу проб. Скляна та пластикова тара для різних потреб за приємними цінами майже завжди присутня на складі ТОВ “Міра”.
  • Йоршики для пробірок та бутирометрів. Йоршик для очищення лабораторного посуду є невід’ємним атрибутом, адже процес миття пробірок, бутирометрів, колб, тощо після контакту з молочною продукцією є доволі тривалим.

Ми розуміємо важливість швидкого та точного аналізу в умовах сучасного виробництва. Саме тому, наше загальнолабораторне обладнання не лише відповідає найвищим стандартам якості та безпеки, але й є простими та зручними у використанні, що дозволяє забезпечити швидке виконання аналітичних процедур. Ми пропонуємо виключно перевірені імпортні та вітчизняні лабораторні товари, ремонт та післягарантійне обслуговування яких ми з легкістю зможемо забезпечити для клієнта.

Обирайте ТОВ “Міра” постачальником для Вашої лабораторії з аналізу сиро-молочних харчових продуктів та забезпечте високу якість та безпеку продукції!