Ультразвуковий аналізатор ЕКОМІЛК-Тотал без застосування будь-яких хімічних реактивів робить аналіз якісних показників складу молока (цикл вимірювання 40 - 80 с). Серед вимірюваних параметрів - процентний вміст жиру, білка, сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ), кислотності в pH і градусах Тернера (Th0), вмісту доданої води, тобто фальсифікація молока, щільності, температури молока, точки замерзання, лактази, провідності (визначення доданих в молоко солей, миючих та інгібуючих речовин, а також визначення в молоці підвищеного вмісту соматичних клітин (маститу вимені у корів) та ін. Широко використовуються в заводських і ветеринарних лабораторіях, прийомних пунктах, міні-заводах, і молочних фермах для контролю якості молока. Аналізатор характеризується високою точністю вимірювання, надійністю, простотою в обслуговуванні, широкою сферою використання, що дозволяє займати одне з ведучих місць на ринку приладів аналогічного типу.
Даний прилад може комплектуватися додатковим опціями: системою збору даних - спеціальна розробка для ведення обліку при проведенні вимірювань якості молока, прилад запам'ятовує до 120 вимірювань, які при необхідності можна роздрукувати на принтері або записати в комп'ютер для подальшої обробки; швидким термопринтером; комп'ютерною програмою.
Технічні характеристики:
- вміст жиру: 0.1% - 9.0% ±0.1%;
- вміст СЗМЗ: 6% - 12% ±0.2%;
- густина: 1,020 - 1,040 г/см3 ±0.0005 г/см3;
- білок: 2% - 6% ±0.15%;
- додана вода: 0,00 - 60% ±3%;
- точка замерзання: -0,400 - -0,650 °С ±0,010 °С;
- температура проби: 0 - 50 °С ±0,50 °С;
- кислотність pH: 0.00 - 14pH ±0.05;
- кислотність Th°: 10 - 30Th° ±1,5 Th (Градуси Тернера);
- провідність: 2 - 20 mSm / cm ±0,3%;
- *вміст жиру: 0,01% - 25% ±0.1%;
- * – прилади комплектуються на замовлення.